Röda Kvarn Edsbyn

Välkommen till den moderna landsortsbiografen!

Kommande föreställningar

Film/Event Datum/Tid
Gone GirlFredag 31/10 kl. 19:00 Boka platser
Mumintrollen på RivieranLördag 1/11 kl. 16:00 Boka platser
Opera Live: CarmenLördag 1/11 kl. 18:00 Boka platser
Mumintrollen på RivieranSöndag 2/11 kl. 16:00 Boka platser
Gone GirlSöndag 2/11 kl. 18:00 Boka platser
Gone GirlTisdag 4/11 kl. 19:00 Boka platser
Dagbio: 100 steg från Bombay till ParisTorsdag 6/11 kl. 14:00
InterstellarFredag 7/11 kl. 19:00 Boka platser
Lasse Majas Detektivbyrå - Skuggor över VallebyLördag 8/11 kl. 16:00 Boka platser
InterstellarLördag 8/11 kl. 18:00 Boka platser
Visa fler


Aktuella filmer/event

 • Hunger Games: Mockingjay Part1
  P g a att filmen ej är granskad av Statens medieråd ännu så är åldersgränsen satt till 15 år. Ett slutgiltigt besked om rätt åldersgräns har vi senast 3 november.

  Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol.Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskaleraroch Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.

  The Hunger games: Mockingjay, Part one är den uppmärksammade fortsättningen av The Hunger Games och The Hunger Games: Catching Fire och tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner.

  Följ The Hunger Games på Facebook:
  www.facebook.com/thehungergamessverige
 • Dum Dummare 2
  20 år efter den galna roadtrippen till Aspen har Harry upptäckt att han har en fullvuxen dotter. Han beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn. Resan går dock inte riktigt som planerat.
 • Dagbio: 100 steg från Bombay till Paris
  Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais.

  I rollerna: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Lebon

  Regi:Lasse Hallström

 • Opera Live: Carmen
  Biljettpriser: 250kr Ungdom -26år 190kr

  Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.

  Anita Rachvelishvili gör den eldiga titelrollen, en roll som hon fått mycket beröm för på flera av världens ledande operascener. I rollen som den svartsjuke soldaten Don José syns Aleksandrs Antonenko, den nya sopranstjärnan Anita Hartig gör Micaëla och grammyvinnaren Ildar Abdrazakov gestaltar toreadoren Escamillo.

  Operan Carmen skrevs av den franske kompositören Geroges Bizet, och hade under ledning av Adolphe Deloffre urpremiär på Opéra-Comique i Paris 1875. I Metropolitans uppsättning leds orkestern av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.

  I rollerna:
  Anita Hartig - Micaëla
  Anita Rachvelishvili - Carmen
  Aleksandrs Antonenko - Don José
  Ildar Abdrazakov - Escamillo

  Regi: Richard Eyre
  Musik: Georges Bizet
  Dirigent: Pablo Heras-Casado
  Koreografi: Christopher Wheeldon
  Scenografi och kostym: Rob Howell
  Ljusdesign: Peter Mumford

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 3 timmar 40 minuter
  Visas: 1 november 18.00
 • Interstellar
  Christopher Nolans nya film INTERSTELLAR handlar om en grupp upptäckare som använder sig av ett nyupptäckt maskhål för att passera alla tidigare begränsningar av människans resande i universum. I rollerna ser vi bland annat Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Casey Affleck. Filmens fotograf är tvåfaldigt guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema som är känd för sin unika stil och bland hans tidigare succéer hittar vi prisbelönta "Call Girl" och "Låt den rätte komma in"

  Skådespelare: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck

  Regissör: Christopher Nolan
 • Mumintrollen på Rivieran
  Mumintrollen får en plötslig lust till att ta semester från Mumindalen. De seglar ut i månskenet, men kastas ur kurs när de stöter på en tyfon och hamnar på glamorösa Rivieran. De är alla ivriga till att passa in i den nya miljön, och Muminpappan bestämmer raskt att de från och med nu ska vara Familjen von Mumin, varpå de genast erbjuds den kungliga sviten på hotellet. Muminpappan och Snorkfröken är mycket nöjda med det flotta livet på Rivieran, men Muminmamman och Mumin delar inte deras glädje till denna glamorösa livsstil. När Muminmamman ser den negativa effekten det goda livet har på hennes familj, flyttar hon och Mumin smått förbittrade till stranden för att bo under sin gamla båt, och där inväntar de att resten av filmen ska komma till sans igen. Ett lugn infinner sig, tills Mumin ser Snorkfröken flirta med playboyen Clark och omedelbart utmanar honom på en duell. Mumin vinner mirakulöst duellen, och återfår Snorkfrökens hjärta.

  Regi:Xavier Picard

  Premiärdatum - 2014-10-31

 • Kapten Sabeltand
  Kapten Sabeltand är ett storslaget actionäventyr fullproppat med humor och spänning. Vi följer den föräldrarlösa Pinky på en spännande resa tillsammans med den legendariska sjörövaren Kapten Sabeltand och hans ståtliga skepp. Alla talar svenska!

  De beger sig till det mytomspunna kungariket Lama Rama och där möter de den lustiga Kung Rufus och hans obehagliga bror Prins Badal. På vägen måste Kapten Sabeltand bekämpa den fruktansvärda vikingpiraten Björn Barsk och med hjältemodiga insatser upplever sjörövarna ett äventyr de sent kommer att glömma. Men kommer Kapten Sabeltand att hitta skatten och kommer Pinky finna svaret på vem som är hans pappa?

  Svenska röster:
  Jan Åström, Andreas Rothlin Svensson, Göran Gillinger, Anna Sahlene, Tobias Ågren, Jakob Stadell, Tuva Novotny

  Regissör: John Andreas Andersen, Lisa Marie Gamlem
 • Filmföreningen: Det andra Heimat
  I mitten av 1800-talet emigrerade hundratusentals fattiga människor från Tyskland och Europa till Sydamerika. En desperat handling för att fly från den fattigdom och despotism som rådde i hemlandet. Emigranternas motto var: ?Vilket öde som helst är bättre än döden?.
  I filmens centrum finns två bröder som inser att det bara är deras drömmar som kan rädda dem. Den yngre av dem, Jakob, läser varje bok han kommer över. Han drömmer om att lämna sin by, Schabbach, för äventyret långt borta på en okänd kontinent.
 • Filmföreningen: The trip to Italy
  För andra gången ger sig Steve Coogan (Philomena, Tristram Shandy) och Rob Brydon (Tristram Shandy, 24 Hour Party People) ut på en kulinarisk resa. Premissen är bekant: två män, sex måltider på sex platser, denna gång runtom i Italien. De två lagom goda vännerna äter, snackar och imiterar sig genom Ligurien, Toscana, Rom, Amalfi och Capri i uppföljaren till hyllade The Trip. I regi av Michael Winterbottom.
 • Filmföreningen: Mera monster, Alfons!
  Tre nya historier om Alfons Åberg som bor tillsammans med sin pappa och katten Pussel. Ibland är Alfons barnslig som när han vägrar ätamiddag, men ibland är han stor som när han är barnvakt åt Småtting.

  Innehåller: Osynlig med Alfons, Näpp! sa Alfons & Mera monster, Alfons!
 • Filmföreningen: Saving Mr Banks
  När Walt Disneys döttrar bad honom göra en film grundad på deras favoritbok, P. L. Travers ?Mary Poppins? gav han dem ett löfte ? som han inte insåg att det skulle ta honom 20 år att införliva. I sin jakt på att komma över rättigheterna ställs Walt öga mot öga mot en helt kompromisslös författare som absolut inte har några som helst planer på att låta sin älskade magiska barnflicka misshandlas av Hollywoodmaskinen. Men när boken slutar sälja och hon får ont om pengar går Travers motvilligt med på att resa till Los Angeles för att lyssna till Disneys filmplaner.
 • Filmföreningen: Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa
  Solan, Ludvig och Reodor från Flåklypa är tillbaka. Det närmar sig jul, och Flåklypa Tidene-redaktör Frimand Plösen har lovat bygden snö. När Ludvig så önskar sig samma sak, är inte uppfinnare Reodor Felgen svår att övertala till att bygga världens kraftigaste snömaskin. Men rätt vad det är försvinner Reodor, och så försvinner snömaskinen. Solan och Ludvig måste då fixa julstämning alldeles själva. Men först måste de rädda Flåklypa från världens värsta snöstorm.
 • Opera Live: Madame Butterfly
  Biljettpris: 250kr Scenpass: 220kr
  Ungdom -26år: 190kr

  Madama Butterfly är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Cio-Cio-San försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton. Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis verk direkt från Kungliga Operan i Stockholm den 21 november 19.00.

  Hösten 2014 gör regissören och tidigare chefen for Deutsche Oper i Berlin, Kirsten Harms, en ny uppsättning av Madama Butterfly för Kungliga Operan.

  En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon i sin tur tror på hans eviga trohet och kärlek, trots att han lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han försöker ta med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv?

  Regi: Kirsten Harms
  Dirigent: Lawrence Renes/Rafael Payare
  Musik: Giacomo Puccinis
  I rollerna: Asmik Grigorian, Katarina Leoson, Daniel Johansson, Karl-Magnus Fredriksson

  Text: Svensk text
  Beräknad längd: 2 tim 45 min
  Visas: 21 november 19.00
 • Opera Live: Hans & Greta
  Biljettpris: 250kr Scenpass: 220kr
  Ungdom -26år: 190kr

  Engelbert Humperdincks operasaga direktsänds från GöteborgsOperan till Folkets Hus och Parkers biografer den sjunde december 16.00

  Operan Hans och Greta är en hisnande familjeopera efter bröderna Grimms kända saga. I denna uppsättning utspelas sagan i vår tid. Föräldrarna tycks inte ha så mycket tid för Hans och Greta, som därför leker och fantiserar denna spännande historia i sitt inre. För är inte pepparkakshuset misstänkt likt deras eget? Och häxan, påminner hon inte om någon?

  Hans och Greta började som en liten pjäs skriven av Humperdinckers syster Adelheid Wette. Hon bad sin bror att tonsätta pjäsen, och den uppfördes under ett julspel. Pjäsen blev dock så populär att den byggdes ut och till slut blev en hel sagoopera som premiäruppsattes på Hoftheater i Weimar dagen före julafton 1893. Det blev en världssuccé som fortfarande spelas världen över.

  Den här föreställningen visas dessutom live för Sveriges skolelever den 22 januari 12.30.

  Regi: Katharina Thomas
  Dirigent: Henrik Schaefer
  Musik: Engelbert Humperdinck
  I rollerna: Carolina Sandgren, Matilda Paulsson, Elisabeth Mayer/Sofie Asplund, Susanne Resmark, Marco Stella

  Text: Operan sjungs på svenska
  Beräknad längd:
  Visas: 7 december 16.00
 • Gone Girl
  GONE GIRL är en thriller i regi av David Fincher baserad på Gillian Flynns bästsäljande roman med samma namn. På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan... Har Nick Dunne mördat sin fru?

  I rollerna: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Missi Pyle, Patrick Fugit, Kim Dickens, Boyd Holbrook

  Regi: David Fincher
  Speltid - 149 min
  Genre - Drama, Thriller
  Åldersgräns - Från 15 år
  Originaltitel - Gone Girl
  Premiärdatum - 2014-10-03
 • Lasse Majas Detektivbyrå - Skuggor över Valleby
  Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?

  I rollerna: Amanda Pajus, Lukas Holgersson, Tomas Norström, Henrik Dorsin, Babben Larsson, Ika Nord, Jennie Silfverhjelm, Sofia Rönnegård m.fl.

  Regi: Walter Söderlund
  Kompletterande regi: Pontus Klänge
 • Pettson&Findus - Roligheter
  Pettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present ? en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början.

  Samtidigt har grannen Gustavsson problem med sin tupp, som bara gal och gal. För att rädda tuppen från att hamna i grytan, rycker Beda ut och ber Pettson ta hand om den, vilket han gladeligen gör. I hönshuset blir det stor uppståndelse och alla är glada över nytillskottet på gården. Alla utom Findus, som är rädd att förlora sin bäste och ende vän. Nu är goda råd dyra, vad ska han hitta på för att Pettson inte ska glömma bort honom?

  Filmen bygger på Sven Nordqvists populära böcker "När Findus var liten och försvann", "Tuppens minut", "Rävjakten" och "Pannkakstårtan".

  Svenska röster: Ima Nilsson, Claes Månsson, Allan Svensson, Ewa Roos, Vicki Benckert, Annika Herlitz

  Regissör: Ali Samadi Ahadi